Sist oppdatert:
21.08.02
kl.13.22


   Nyheter HOVEDSIDE 

 NYHETER 
Lokale nyheter
Innenriks
Utenriks
Været
 SPORT 

 KULTUR 

 DEBATT 

 ANNONSER 

 FRITID 

 PÅ NETTET 

 KUNDESENTER 

 KONTAKT OSS 


Varm hyllest til Elisabeth
PORSGRUNN: Flere ganger i løpet av 50-års dagen sin måtte ordfører Elisabeth Nilsen tørke tårene. Overraskelsene kom på løpende bånd, og prikken over i'en var et helt 17.mai-korps som overraskende troppet opp hjemme hos ordføreren.
Det er ikke alle forunt å få et helt 17. mai-korps på døren på bursdagen, men for 50-årsjubilant Elisabeth Nilsen ble dette prikken over i-en under bursdagsfeiringen i går.
GRATULASJON FRA 4200
Dagen startet med at hun fikk overlevert det største bursdagskortet hun noensinne har fått - et stort gratulasjonskort signert av alle skoleelevene i Porsgrunn. Med andre ord, intet mindre enn 4200 navn som ønsket den populære ordføreren til lykke med dagen. Senere holdt representanter fra Porsgrunn Felles Elevråd tale, og barn fra Barnas Fredspris leste dikt og rappet for henne. Kommunene i Grenland hyllet ordføreren på Odd Fellow, og både rådhuset og huset hjemme på Stridsklev sto fullt av flotte blomsterbuketter i løpet av dagen.
FLAGGBORG
Men det var flere som hadde planlagt overraskelser for den populære politikeren. Terje Michelsen, leder i 17. mai-komiteen i Porsgrunn hadde trommet sammen hele komiteen og Porsgrunn Janitsjarorkester - som for øvrig stilte opp på sparket på sin første øvingsdag etter ferien. - Vi har hatt et så godt forhold til Elisabeth i alle år. Hun har alltid vært velvillig og stilt opp og bidratt, og til neste år er det siste gang vi har henne som ordfører på 17. mai, så til gjengjeld ville vi gjerne glede henne på denne dagen, sier Michelsen.
Og det gjorde de så visst. Da hele følget med flaggborgen i spissen kom marsjerende opp gaten der ordføreren bor, var det ikke bare naboer som måtte ut og titte. Jubilanten selv kom rundt hushjørnet med store øyne og måtte tørke noen tårer da hun så hvem som kom.
- ER DET SANT?
- Er det sant? Nei, dette er helt fantastisk, utbryter ordføreren idet paraden stanser utenfor huset hennes med musikk og hurrarop.
Etter endt hurrarop vanker det gratulasjoner, gaver og klemmer, og blomster fra både 17.mai-komiteen og TA, før korpset spiller Porsgrunns-sangen. Og jammen dukker Ronald Holmberg opp også, med gave og blomster til jubilanten.
- Dette er helt utrolig, og ikke i min villeste fantasi kunne jeg tenkt at det ville skje så mye hyggelig. Bedre bursdag kunne jeg ikke få. Jeg er veldig takknemlig for alle godordene, sier en rørt ordfører.
BLIR VEMODIG Å GÅ AV
Hun viser oss det enorme bursdagskortet signert av alle elevene. - Noe så flott. Her har de signert, alle sammen. Sandøya skole signerte visst i dag. Jeg har grått mange gledestårer i dag, smiler hun.
Men selv om populariteten ikke avtar, snarere tvert imot, endrer ikke Elisabeth Nilsen på avgjørelsen om å gå av som ordfører.
- Det er klart det blir vemodig å slutte. Men jeg føler at jeg har gitt så mye av meg selv i alle år nå. Og jeg er veldig stolt av å ha fått lov til å gi det, ikke minst til enkeltmennesker som jeg har kommet tett innpå i jobben. Jeg føler vel nå at den åpne døra hos meg har jeg fått tilbake i dag, sier hun.
- ER DET SANT? Ordfører Elisabeth Nilsen fylte 50 år i går og ble overrasket med blant annet et helt 17.mai-tog på døra. - Er det sant? utbrøt en rørt Nilsen da hun så hvem som kom.

foto: ARILD HANSEN


Publisert: 20.08.2002 - 02:00
Oppdatert: 19.08.2002 - 22:34
Utskriftsvennlig versjon

Tips en venn
Send denne saken til en du kjenner ved å fylle ut feltene nedenfor:

Mottakers adresse:

Din adresse:
1997-2001 © A-pressen Interaktiv A/S
iMaker CMS - Content Management System