Varden 27. januar 2002

Smakfull og variert nyttårskonsert
RAGNHILD JOHANSEN

PORSGRUNN De hadde fortjent både full sal og folk på galleriet, Porsgrunn Underholdningskorps som inviterte til Nyttårskonsert i helga. Men de som fant veien, hadde en smakfull kulturaften.

- Hvorfor lager vi ikke en «Spellemannspris» for Porsgrunn? spurte konferansier Eivind Sæthre, og det med god grunn, for det finnes jo en hel liten sjø av musikalske talenter i byen. I helga ble en god del av disse presentert på et smakfullt musikalsk fat med kapellmester Torbjørn Waag som sjef for arrangementet. Etter hvert som orkesteret ble varmere i trøya var det ingen tvil om at samarbeidet mellom "Herøya Musikkorps" og «Porsgrunn Janitsjarorkester» har gitt porselensbyen et virkelig løft på musikkfronten. Porsgrunn Underholdningsorkester; som de har valgt å kalle seg, låter skikkelig bra.

Andrew Lloyd Webbers «The Phantom of the Opera» med Nina Gromstad og Carl

prikk
De fire seniorer
SENIORENE: "De fire seniorer" spilte ungdommelig flott.
Foto: Varden

 

Robert Henie som solister, var en nytelse. Utrolig vakre stemmer! Møte med «de fire seniorer» som med frodig spilleglede sjonglerte seg fra Scott Joplin til Lennon McCartney via Henry Mancini og tilbake til Lennon/McCartney, var uforglemmelig.Mer av dem!

I det hele tatt var dette en flott opplevelse.