Bestill annonse
www.zett.no/ta.html

TV Telemark Seksjonstopp VTV FlyChallenge Diktchallenge
  mandag 17. januar 2005
 

Superreserve steppet inn

På «no time» måtte Carl Robert Henie steppe inn for Jan Erik Fillan som fikk halstrøbbel og måtte avstå fra Porsgrunn Janitsjars Nyttårskonsert.


Klokken halv elleve i går formiddag fikk musikalsangeren Carl Robert Henie fra Porsgrunn en telefon fra dirigent John Mikal Guldager. Jan Erik Fillan var blitt syk og Porsgrunn Janitsjar trengte sårt en solist. Det var helt krise. Henie var på kamp og fikk en halvtime på å bestemme seg. Åtte og en halv time senere sto han på scenen sammen med orkesteret og en strålende vakker Guri Schanke og sang av full hals.

«ÅRETS» REPERTOAR

Først av alt skal Porsgrunn Janitsjar ha ros for repertoarvalget. Man kunne få inntrykk av å være med på en førjulskonsert, selv om julesangene var fraværende. Likevel var stemningen nesten magisk i Teatersalen i Porsgrunn i går kveld.

Blant nummer som herved skrytes opp i skyene, nevnes Puccinis «O Mio Babino Caro» Mozarts «The Marriage of Figaro», «Anthem» fra musikalen «Chess», som ble fremført av superreserve Henie, Nationaltheatrets legendariske kapellmester; Johan Halvorsens «Entry March of the Boyars», Griegs «In the Hall of the Mountain King» og «With One Look» fra musikalen «Sunset Boulevard», mesterlig sunget av Guri Schanke.

HEKTISK

- Vi ringte en vi visste kunne gjøre det, og Henie var en god erstatter. Og så har han jo røtter i Porsgrunn, smiler en godt fornøyd dirigent etter første avdeling.

Henie tok opptredenen på strak arm, og synes det hele gikk veldig greit.

- Det er hovedsakelig ting jeg har gjort før. De ringte meg i dag klokken halv elleve, og jeg skjønte det var litt krise, så jeg stilte opp, sa Henie etter første avdeling i går kveld.

Han rakk én gjennomgang med Schanke før kveldens nyttårskonsert.

Men de to har sunget sammen ved flere tidligere anledninger, og kjenner hverandre godt. Guri synes det var hyggelig å se igjen sin gamle venn.

- Ja, det var kjempehyggelig. Det var litt mye frem og tilbake, men det ordnet seg jo til slutt.

- GLAD I «CHESS»

Som konferansier Ulf Sørbø sa: Guri Schanke trenger ingen nærmere presentasjon. Hun er iallfall kjent i musikalenes verden.

Hun sang «With One Look» fra musikalen «Sunset Boulevard» med innlevelse og en musikalsk styrke som fikk publikum til å måpe der de satt som sild i ei tønne i Teatersalen.

- Jeg er veldig glad i «Chess». Jeg kjøpte plata i 1984 og har sunget på den siden, fortalte hun TA før hun gikk på scenen i andre avdeling.

Gårsdagens konsert var utsolgt flere uker i forveien, og benkeradene var helt fulle.

Og de som var så heldige å sikre seg billett, fikk god valuta for pengene.

Tips en venn om denne sakenTips en venn om denne saken Skriv ut denne sidenSkriv ut denne siden

Publisert : 17.01.2005 - 10:09 Oppdatert: 17.01.2005 - 10:10

 Sett www.ta.no som startside